Vijf feiten over Indiana Jones

De avondvullende avonturenfilm Indiana Jones and the temple of doom is een van de vele succesnummers van Steven Spielberg. Wat je moet weten over Indiana Jones en de film uit 1984.

Indiana Jones

Het fictieve personage Indiana Jones heet voluit Henry Walton Jones jr. en werd op 1 juli 1899 in Princeton, New Jersey geboren. Omdat hij in zijn jeugd met zijn vader over de wereld reist, leert hij lezen en schrijven in 27 talen. Hij is professor archeologie en avonturier die zich bezighoudt met archeologische expedities die vaak vol gevaar zitten. Dat zien we voor het eerst in de Indiana Jones film Raiders of the lost ark (1981). Indiana krijgt de opdracht de Ark des Verbonds op te graven voordat de nazi’s dat doen.

Het verhaal: Temple of doom

The temple of doom speelt zich voor een groot deel af in India, waar Indiana Jones (Harrison Ford) een te maken krijgt met de aanhangers van de Thuggee-sekte die kinderen tot slavenarbeid dwingt in een ondergronds fort. Hij moet de kinderen redden en zorgen dat hij zelf uit de klauwen van de sekte blijft. Gelukkig krijgt hij hulp van de kleine Short Round (Ke Huy Quan). Ondertussen neemt hij ook nachtclubzangeres Willie Scott (Kate Capshaw) mee op sleeptouw.

Per toeval gecast

Ke Huy Quan die Short Round speelt, doet aanvankelijk niet mee aan de casting voor die rol. Hij is meegekomen naar de casting om zijn broer te begeleiden die auditie doet. Als hij zijn broer aanwijzingen gaat geven hoe hij Short Round moet spelen, valt hij op bij de producenten en wijzen ze hem aan voor de rol.

Grapjes op de set

Steven Spielberg staat bekend om grapjes op de set. Als Harrison Ford vastgebonden is aan een grote steen voor een scène waarin hij afgeranseld wordt, verschijnt plotseling Barbra Streisand ten tonele. Ze draagt een leren SM-outfit en met een zweepje slaat ze Ford. Streisand zegt: ,,Dat is voor je rol in Hannover Street, de slechtste film die ik ooit zag.” Deze grap is gefilmd, maar nooit ergens uitgezonden.

Nieuwe Indiana Jones

Steven Spielberg en Harrison Ford gaan opnieuw samenwerken. Er komt namelijk een vijfde Indiana Jones-film. De laatste dateert uit 2008. De nieuwste film moet in juli 2019 uitkomen. Producent Disney ziet Indiana Jones als een van de grootste helden uit de filmgeschiedenis. De vier eerdere films brachten wereldwijd in totaal bijna 2 miljard dollar op. Ford is nu overigens al 73 jaar, maar leeftijd speelt geen rol.

Indiana Jones and the temple of doom, Veronica, 20.30 uur

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement