Manager en organisator Marc de Bruin ruilt wegens corona de muziek voorlopig in voor soep en salades. We meldden het afgelopen zaterdag in de krant. Er wordt nog druk getimmerd en gedaan aan het interieur. Maar ophalen en bezorgen kan al wel. Hete Soep beproefde het menu van Soups & Salads.

Soepliefhebber Marc de Bruin bedacht het concept maar bemoeit zich niet met de keuken. Daarvoor huurde hij chef-kok Rob van Munster in, die eerder in het Oranjehotel en De Harmonie werkte. De nieuwe zaak is van start gegaan op de plek waar de ter ziele gegane Frietstudio aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden eerst zat. Een echte opening zit er nog niet in, maar bezorgen en afhalen wel.

Wij proberen in eerste instantie het bezorgen te regelen met Thuisbezorgd, maar die komt niet verder dan in een straal van 2,4 kilometer vanaf de vestiging. En wij zitten een kilometer verder. Dan bezorgen we zelf, belooft de website van Soups & Salads. Dat blijkt ook een beetje lastig deze week, want de baas heeft vakantie horen we. Dan halen we gewoon op besluiten we en we geven meteen de bestelling door en die staat keurig op tijd klaar.

We komen uit op twee keer een menu, Deal , dat bestaat uit drie onderdelen: soep, salade en een slice. Slice? Ja, dat blijkt een royale plak vers brood, met keus uit acht belegcombinaties. Daarbij twee drankjes en twee nagerechten. Er belanden twee papieren tasjes op het aanrecht met een keur aan kartonnen bakjes en schaaltjes.

loading  

De pastinaak-appelsoep valt wat melig uit. We proeven het zoet van de appelstroop, maar de appel en de wortel verliezen het van de pastinaak. ,,Een soort snert maar dan anders’’, vindt opschepper nummer 1. Die losse amandelen in de soep zijn wel geinig maar qua smaak voegen ze weinig toe. ,,De smaak aan de voorkant mag wat sterker’’, vindt proever 2, die meer ervaring heeft. Heel anders valt de Tom Kha Kung, de Thaise kokossoep met garnalen, shii-take, koriander en lemongrass. Veel pit en lekkere garnalen, zegt mee-eter 2 verheugd. Maar er kan een beetje zout bij.

Waarna we beginnen aan de slices Grilled Vegetables en Avocado & Salmon. Beiden met bruin brood, hoewel we die avocado met zalm besteld hadden op een witte versie. Desalniettemin: ,,Dit is wel heel erg lekker’’, zegt nr 2 die de avocado/zalm wegsmikkelt. Nr 1 wil niet met volle mond praten maar knikt instemmend. Het is een goocheltoer, om die slices zonder knoeien te eten maar ze zijn indrukwekkend qua formaat én qua smaak. Krakend vers belegd en een bijna een maaltijd op zich.

En dan moeten we nog aan de salades beginnen. Twee mooie ronde kartonnen bakjes met een explosie aan smaken. Een Pure Plant met spinazie, avocado, tomaatjes, bietjes, mais, gegrilde groenten, cress en kruidencompote op een bedje van parelcouscous. En een Thai Shrimps met grote garnalen, bamboescheuten, sojaboontjes, pickled carrot, koriander en sesamflakes op sushirijst. De beide porties gaan schoon op. Een goed teken.

loading

Dit is echt heel lekker, knikken we over de tafel. Hier worden we wel blij van: zoveel verse groenten in zulke mooie combinaties.

We slurpen er nog een Pink Panther smoothie bij op, met soja, rode biet, frambozen en bananen en verslikken ons bijna in een gembershot, met gember, sinsaasappel, kurkuma en honing. Waarvan we wel begrijpen dat je aan zo’n klein flesje wel genoeg hebt.

De twee nagerechten combineren we met een kop koffie. De intrigerende zwarte bonen brownie heeft het mondgevoel van een brownie maar smaakt melig en niet zoet. Er zou nog iets met vijg of noten bij kunnen, peinst nr 2. Het zoet treffen we vooral bij de apple crumble, een kloek stuk appeltaart royaal overgoten met karamel.

Conclusie: Wie een dag niet zelf wil koken, maar hecht aan een gezonde portie vitaminen, en dan in een smakelijke verpakking, is bij Soups & Salads absoluut aan het juiste adres. En dan ook nog voor een heel schappelijke prijs. .Je kunt daarbij kiezen uit verschillende hoeveelheden soep. En wie zijn gerechten nog verder wil aanvullen, heeft de keus uit een reeks aan extra toppings.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Hete Soep
Eten & drinken
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct