Hermus proeft het Noorden: geiten melken in Jubbega

Hermus proeft het noorden.

Culinair journalist Jacques Hermus bezoekt Doetie’s Geiten in Jubbega. Op deze geitenboerderij maakt Doetie Trinks op traditionele wijze rauwmelkse kaas.

Voordat Hermus de geitenkaas mag proeven moet hij zoals gebruikelijk eerst aan het werk. Hij ontmoet de bok van de kudde, krijgt ruzie met de geit die hij wil melken en hij vult met veel liefde kaasvormpjes met wrongel.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement