Hermus proeft het Noorden: Bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust in Wapse

Hermus gaat in de zelfpluktuin Zeldenrust bessen plukken.

In de videoserie Hermus proeft het Noorden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Noorden.

Hij gaat niet alleen het heerlijke voedsel proeven maar steekt zelf ook de handen uit de mouwen en helpt mee bij de productie.

In de zesde aflevering gaat Jacques Hermus bessen plukken bij kwekerij Zeldenrust in Wapse. In de tuin van kweker Jan Rozeboom mag iedereen zelf zijn fruit plukken. Hermus plukt en proeft de bijzonder lekkere blauwe bes, kruisbes en de zwarte- en rode bes.

Jam en saus

Van de kruisbes kan je niet alleen heerlijke jam maken maar volgens Hermus ook een saus voor bij een vette vis. De plukmiddag eindigt met het proeven van een huisgemaakt taartje met blauwe bessen compote.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws