Heb jij ook genoeg van het slechte zomerweer? Zaterdag wordt het wellicht 25 graden

. ANP

Na een week vol regen en lage temperaturen, maken de weersvoorspellers zich op voor een zomers weekeinde. Zaterdag worden temperaturen van 22 tot 25 graden verwacht.

Hoewel menigeen de indruk heeft dat we tot dusverre een slechte zomer beleven, geven de feiten van Weeronline een ander beeld. De zomer is warmer dan normaal. Tegelijkertijd is het ook natter dan normaal.

Dit weekeinde is er ook nog kans op een bui. De temperatuur komt tussen de 22 en 25 graden uit op zaterdag. In Drenthe kan het kwik zelfs tot 27 graden stijgen. Tussen 12 en 15 uur kan de zon fel schijnen met zonkracht 7. Een lichte huid kan in een kwartier al verbranden. Zonnebrandcreme bij de hand houden dus.

Zondag kan het volgens Weeronline landinwaarts een aardige dag worden, maar in het noorden is het overwegend bewolkt met al vrij vroeg op de dag grote kans op buien.

Volgende week licht wisselvallig

Het geduld van vakantiegangers in eigen land die hopen op tropische temperaturen wordt nog even op de proef gesteld. Na het weekend is  er op maandag kans op een bui. Dinsdag en woensdag blijft het waarschijnlijk droog. Het is iets koeler dan normaal met maxima van 18 tot 22 graden.

In de tweede helft van de week neemt de kans op wat warmer weer toe. Wel stijgt vanaf donderdag ook de buienkans.

Zomer 2020: Nat maar warm

Met 17 graden als gemiddelde temperatuur tegen 16,3 graden normaal is de eerste helft van de zomer warmer dan normaal verlopen. Daarbij was het met gemiddeld over het land 320 uur zon net wat zonniger dan gebruikelijk. Ook was het behoorlijk nat. Er viel tot dusver circa 35 mm meer regen dan gemiddeld tijdens de eerste helft van de zomer

De afgelopen twee weken verliepen circa twee graden kouder normaal. Dat de meteorologische zomer tot dusver warmer dan gemiddeld is, komt doordat juni bijna twee graden warmer was dan normaal. Het was de op zes na warmste junimaand sinds 1901.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Weer