De woningmarkt floreert, dus ook de verhuisbedrijven draaien op volle toeren. Bandsma Bultje investeert in een nieuwe opslag in Leeuwarden.

,,We huren op dit moment drie extra panden om alles op te kunnen slaan’’, vertelt directeur Erik Wolthuizen. De eigen opslag in Leeuwarden en Heerenveen zijn bijkans gevuld. Dus sloeg opa Klaas Wolthuizen (79) deze week de eerste paal voor nog eens 1200 vierkante meter op het bedrijventerrein De Hemrik.

Verwarmde hal

Bouwbedrijf Lont hoopt de nieuwe, verwarmde hal in april op te leveren. Torsit in Harderwijk levert een kraanrobot voor het verplaatsen van de zeecontainers. ,,De eerste van het Noorden’’, aldus Erik Wolthuizen. Of Leeuwarden niet al genoeg bergruimte heeft? Bedrijven als Opslagbox, Opslag bij Ons, Storage Share en Allsafe opereren immers in dezelfde markt?

,,Wij doen het net even anders’’, zegt de verhuizer. ,,Bij ons hoef je niet zelf met wagens gaan rijden, wij komen voorrijden en laden de zeecontainer voor onze klanten in.’’ Bandsma Bultje beschikt over een vloot van zeven verhuiswagens en veertien vaste krachten.

Hal vol stoelen

,,En vandaag hebben we 24 man aan het werk.’’ De pandemie heeft namelijk voor veel meer werk gezorgd. ,,We hebben hier zo’n driehonderd bureaustoelen van bedrijven staan die tijdelijk overbodig zijn geworden. Bovendien hebben we allemaal stoelen en monitoren afgeleverd bij mensen die thuis moeten werken.’’

Ondanks de overspannen woningmarkt wordt er nog massaal verhuisd. Vaak hebben mensen hun oude huis al verkocht voordat het nieuwe beschikbaar is en zitten ze met hun inboedel in de maag. ,,En de nieuwe keukens die we vervoeren, het zijn er wel 25 in de week. Die corona moet natuurlijk zo snel mogelijk voorbij, maar nee, we hebben hier geen crisis.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct