Zes Friese bedrijven genomineerd voor titel Friese Onderneming van het Jaar 2021 (met twee bekenden)

Friesland Lease won in 2020. FOTO NIELS DE VRIES

Zes bedrijven gaan dit jaar strijden om de titel Friese Onderneming van het Jaar 2021. Ze zijn uit meer dan honderd aanmeldingen geselecteerd.

Drie ervan zijn echt maakbedrijven: sloepenbouwer Aquatec Industries in Woudsend, fabrikant van extreme sterke kabels Fibre-Max in Joure en metaalbedrijf PMF Stalen Masten in Burgum.

Verder doet Kooi in Drachten mee (camerabewaking). Machandel in Haulewijk (biologisch dynamische conserven) en Future Fuels Wholesale in Heerenveen (duurzame brandstoffen). Aquatec en Kooi deden al eens eerder mee.

Jury

Op maandag 31 mei houden de kandidaten presentaties voor de jury. Die bestaat dit jaar uit de Vlielander horecaondernemer Jennifer Westers (Westcord), directeur René de Heij van Probo in Dokkum, winnaar van vorig jaar Jan Baljeu van Friesland Lease in Drachten en economiegedeputeerde Sander de Rouwe.

De deelnemers onderwerpen zich aan drie scans, naar de financiën, de mate van volwassenheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In september strijden drie finalistenomde hoogste eer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie