Winst HSBC keldert

De Britse bank HSBC heeft de winst in het tweede kwartaal met 45 procent zien dalen. Het financiële concern had onder meer last van de vertraging van de economische groei in China en zorgen over de Britse economie na de brexit. De grootste bank van Europa kondigde wel een aandeleninkoopprogramma aan van 2,5 miljard dollar.

HSBC realiseerde een winst voor belasting van iets meer dan 3,6 miljard dollar, tegen 6,6 miljard dollar een jaar eerder. Marktkenners rekenden vooraf in doorsnee op een resultaat van 3,9 miljard dollar. Over de eerste helft van het jaar kwam het resultaat uit op 9,7 miljard dollar.

De bank voert momenteel overigens ook onder meer een grote reorganisatie door om kosten te besparen, waarbij veel banen verloren gaan. Sinds 2011 schrapte HSBC wereldwijd al 87.000 banen. Vooralsnog werd niets losgelaten over de ontwikkelingen bij de bank rondom de brexit. Voor het brexitreferendum liet de topman van HSBC weten zo'n duizend zakenbankiers uit de Londense City over te plaatsen naar Parijs.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement