FOTO NIELS WESTRA

Werkgevers weer op zoek naar personeel

FOTO NIELS WESTRA

Ruim driehonderd noordelijke werkgevers kwamen gisteren naar de zogeheten Inspiratiedag van het UWV in de Leeuwarder schouwburg De Harmonie.

Ze zochten er naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. Want de economie groeit in snel tempo en over de volle breedte – vooral in de technische beroepen en de zorg – is weer personeel nodig.

Het UWV had gemikt op tweehonderd werkgevers uit de drie noordelijke provincies, maar uiteindelijk lieten zich zo’n honderd meer verleiden om de gang naar Leeuwarden te maken. Een flink aantal had van tevoren al afspraken gemaakt met mogelijke geschikte kandidaten via de nieuwe app 2 Connect.

Ongetwijfeld zijn er matches gemaakt, aldus UWV-woordvoerster Jacomien Begeman, maar dat was niet het primaire doel. ,,En we gaan dat ook niet meten.’’

De dag was vooral bedoeld om werkzoekenden in contact te brengen met mogelijke werkgevers, en met elkaar. ,,Bij wijze van oppepper, want als je lang werkloos bent, kun je best moedeloos worden of de neiging hebben om op te geven. We proberen onze werkzoekenden krachtiger en positiever te maken in hun zoektocht naar een baan.’’

In workshops en in stands in de foyer was de hele dag veel aandacht voor netwerken, waarbij het accent lag op het gebruik van sociale media in de zoektocht naar een baan. De workshop ‘Stop met zoeken en word gevonden’ werd daarbij druk bezocht.

De werkzoekenden waren er op uitnodiging van het UWV. De uitkeringsinstantie organiseert vijf van dit soort dagen, verspreid over het hele land. Dat de Leeuwarder editie plaatsvond op de Dag van de Arbeid is puur toeval geweest, aldus Begeman. ,,We hebben ons dat goed gerealiseerd en vonden het eigenlijk ook wel mooi.’’

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 4,99 per maand. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct