Weinig beweging op Wall Street

De beursgraadmeters in New York toonden woensdag weinig beweging. Beleggers deden het rustig aan na de opmars van de afgelopen dagen, die voor nieuwe records op Wall Street zorgde, en in afwachting van het verdere verloop van het kwartaalcijferseizoen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 18.372,12 punten. De brede S&P 500 eindigde nagenoeg onveranderd op 2152,43 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in bij 5005,73 punten.

De afgelopen dagen steeg zowel de S&P 500 als de Dow Jones naar de hoogste stand ooit. De handel op Wall Street profiteerde daarbij onder meer van de verwachting van meer steunmaatregelen door centrale banken buiten de VS en een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse banenmarkt.

Olie

Woensdag werd de stemming enigszins gedrukt door de olieprijs. Die ging stevig onderuit nadat uit nieuwe cijfers was gebleken dat de brandstofvoorraden in de VS onverwacht sterk zijn gegroeid. De prijs van Amerikaanse olie zakte 3,6 procent naar 45,14 dollar per vat. Brent werd ook bijna 4 procent goedkoper, bij 46,60 dollar per vat.

De olieconcerns Chevron en ExxonMobil leverden een fractie van hun beurswaarde in en herstelden daarmee tegen het einde van de handelssessie van aanvankelijk sterkere verliezen. Apple (min 0,5 procent) en Home Depot (min 1 procent) stonden onderaan de Dow Jones.

Kwartaalcijfers

In de markt wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van diverse grote bedrijven later deze week. Daarbij staat vooral de financiële sector in de schijnwerpers, met de presentatie van de resultaten van de banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. In de aanloop naar die cijfers sloot het aandeel JPMorgan woensdag 0,1 procent in de min.

Verder kregen beleggers het Beige Book voorgeschoteld, het periodieke verslag van de Fed over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie. Daaruit bleek dat de vooruitzichten voor 's werelds economie goed zijn, hoewel de groei waarschijnlijk bescheiden blijft. De Fed wees daarbij onder meer op de stabiele ontwikkeling van de arbeidsmarkt.

Euro

De euro noteerde op 1,1095 dollar, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement