Wat betekent taks 2016 voor mijn portemonnee?

De veranderingen van de inkomstenbelasting die met het nieuwe jaar ingaan zijn erg ingewikkeld. Daarom heeft overheidsplatform Wijzer in geldzaken een tool op zijn website gezet met de naam 'Wat betekent dit voor mij?'.

Daarmee kunnen Nederlanders eenvoudig een persoonlijk overzicht krijgen van de veranderingen waarmee zij rekening moeten houden. De meeste mensen gaan er honderden euro’s per jaar op vooruit, maar er zijn ook groepen voor wie het voordeel maar enkele tientjes is. Er zijn er ook die in 2016 meer belasting gaan betalen.

Het is volgens Wijzer in geldzaken lastig om te bepalen wat de precieze impact is van de belastingveranderingen. Dit komt omdat er zowel wijzigingen zijn in de schijven als in de heffingskortingen. Naast de inkomstenbelasting verandert nog een flink aantal andere regelingen.

Wijzer in geldzaken is opgezet door het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap werken hierin samen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement