'Wall Street verwerkt goed banenrapport'

De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting in de plus. Beleggers verwerken positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die een uur voor de openingsbel werden gepresenteerd.

Volgens een eerste schatting werden vorige maand per saldo 255.000 nieuwe banen gecreëerd in de Amerikaanse economie. Dat waren er minder dan in juni, maar wel meer dan economen voorzagen. Die rekenden gemiddeld op een toename van het aantal banen met 180.000. Het banenrapport over de maand juli gaf daarmee de bevestiging dat de zwakke groei van 38.000 banen in mei een negatieve misser was. Het cijfer van juni werd naar boven toe bijgesteld tot 292.000.

Het rapport is een belangrijke graadmeter voor de Federal Reserve, die volgende maand zijn volgende rentebesluit neemt. Kenners gaven vooraf aan dat de verwachtingen ruimschoots overtroffen moest worden, wil de markt een volgende renteverhoging incalculeren.

LinkedIn

Qua bedrijfsfondsen weten onder meer Kraft Heinz en LinkedIn, die donderdag nabeurs de boeken openden, de aandacht op zich gericht. LinkedIn dat wordt overgenomen door Microsoft, heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald en het ledenbestand van zijn zakelijke netwerk zien groeien.

Voedingsmiddelenconcern Kraft Heinz zag in het afgelopen kwartaal de omzet dalen, vooral door de invloed van de sterke dollar. Die schrapte daarbij 4 procent van de omzet af. De resultaten vielen evenwel hoger uit dan waar analisten door de bank genomen van uitgingen.

Dow Jones

Ook spelletjesmaker Zynga staat in de belangstelling nadat het met zwakkere vooruitzichten voor het lopende kwartaal naar buiten kwam. Voor digitaal beveiligingsbedrijf FireEye wacht waarschijnlijk een flinke koersval, Het stelde zijn verwachtingen naar beneden toe bij. Ook gaat het bedrijf snijden in het personeelsbestand.

De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag nagenoeg geen beweging zien. De Dow-Jonesindex eindigde vrijwel onveranderd op 18.352,05 punten. De brede S&P 500 noteerde vlak op 2164,25 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq koerste 0,1 procent hoger op 5166,25 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement