Wall Street verdeeld na cijferstroom

De beurzen in New York hebben dinsdag een verdeeld beeld laten zien. Beleggers verwerkten een karrenvracht aan bedrijfscijfers van onder meer Goldman Sachs, Lockheed Martin, Yahoo en IBM. Aanbieder van internettelevisie Netflix kreeg een knauw na een tegenvallende kwartaalupdate.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,1 procent op 18.559,01 punten voor de achtste dag op rij hoger. Dat is de langste reeks sinds 2013. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2163,78 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent, tot 5036,38 punten.

De schijnwerpers waren vooral op technologiebedrijven gericht. Netflix kelderde ruim 13 procent, omdat de aanwas van abonnees minder hard gaat dan verwacht. IBM verloor 0,2 procent. Het techbedrijf zag zijn omzet en winst in het tweede kwartaal weliswaar dalen, maar minder dan waarop werd gerekend. Internetbedrijf Yahoo dikte 0,6 procent aan.

Goldman Sachs

Goldman Sachs verloor 1,2 procent, ondanks kwartaalcijfers die beter waren dan een jaar eerder en bovendien de analistenverwachtingen overtroffen. De bank zag zijn winst in het tweede kwartaal stevig oplopen, onder meer doordat minder geld opzij hoefde te worden gezet voor rechtszaken en door een welig tierende handel in obligaties.

Defensie- en luchtvaartconcern Lockheed Martin plukte het afgelopen kwartaal onder meer de vruchten van de aantrekkende verkoop van de F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter. De overname van helikopterfabrikant Sikorsky droeg ook bij aan de gestegen omzet en onder de streep bleef meer winst over. Het aandeel won daarop 1 procent.

Monsanto

Beleggers reageerden gematigd positief op het nieuws dat zadenmaker Monsanto een verhoogd overnamebod van het Duitse chemieconcern Bayer naar de prullenbak heeft verwezen. Het aandeel Monsanto noteerde 0,4 procent hoger.

Verder maakten zorgverzekeraar UnitedHealth (plus 1,3 procent), sigarettenmaker Philip Morris International (min 3 procent) en medisch bedrijf Johnson & Johnson (plus 1,7 procent) hun resultaten bekend.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,4 procent tot 44,59 dollar. Brent werd 0,6 procent goedkoper tot 46,66 dollar. De euro noteerde 1,1019 dollar, tegen 1,1013 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement