Wall Street opent nagenoeg vlak

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag zonder grote uitslagen aan de handelssessie begonnen. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Onder meer Walt Disney en farmaceut Perrigo weten de aandacht op zich gericht na de publicatie van de kwartaalresultaten.

Kort na de openingsbel koerste de leidende Dow-Jonesindex vlak op 18.539 punten. De brede S&P 500 won xx 0,1 procent tot 2183 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde ook vlak op 5225 punten.

Walt Disney schommelde in de vroege handel rond de openingsstand. Het bedrijf opende dinsdag nabeurs de boeken en wist zowel de winst als de omzet op te voeren. Ook kondigde Walt Disney een investering van 1 miljard dollar in videostreamingbedrijf BAMTech aan. Dat door Major League Baseball opgerichte bedrijf moet Disney helpen het streamingaanbod van sportzender ESPN te verbeteren.

Farmaceut Perrigo werd door beleggers afgestraft voor teleurstellende cijfers en de verlaging van de prognoses. Het aandeel verloor in de openingsminuten bijna 12 procent.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement