'Wall Street opent naar verwachting hoger'

De effectenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting hoger. De positieve sentimenten over de staat van de Amerikaanse economie wegen voor beleggers aan het begin van de cijferperiode zwaarder dan de onrust rondom de verijdelde staatsgreep in Turkije.

Vorige week sneuvelden de nodige records op de Amerikaanse beurs. Positieve economische berichten en beter dan verwachte cijfers van financiële instellingen als JPMorgan stuwden het vertrouwen in de economie.

Maandag deed Bank of America een duit in het zakje, door voorbeurs meevallende kwartaalcijfers te publiceren. De op een na grootste kredietverlener van de Verenigde Staten zag de winst dalen, maar minder sterk dan marktkenners onder de huidige lastige marktomstandigheden hadden gevreesd.

Hasbro

Ook speelgoed- en spelletjesfabrikant Hasbro overtrof het afgelopen kwartaal de verwachtingen van analisten. Het bedrijf blijft profiteren van de aanhoudende populariteit van Star Wars en Frozen, waardoor speelgoed rond die films nog altijd goed scoorde.

Nabeurs openen nog onder meer technologiebedrijf IBM, onlinetelevisiedienst Netflix en internetbedrijf Yahoo de boeken.

Dow Jones

Verder maakte de Britse chipmaker ARM Holdings, die ook in de Verenigde Staten aan de beurs is genoteerd, bekend in te hebben gestemd met een overname door het Japanse internet- en telefonieconcern SoftBank. Met de deal is een bedrag van omgerekend bijna 29 miljard euro gemoeid.

Vrijdag deden beleggers het even rustig aan na enkele dagen met groene koersenborden. De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel licht hoger op 18.516,55 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot 0,1 procent in de min op 2161,74 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging ook 0,1 procent omlaag, tot 5029,59 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement