'Wall Street opent licht in de plus'

De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met een kleine winst. Beleggers verwerken kwartaalcijfers van enkele traditionele winkelgrootmachten en van e-commercegigant Alibaba.

Dat in New York genoteerde Chinese bedrijf kwam voorbeurs met kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen. Het bedrijf boekte een stevige omzetgroei en zag de voor eenmalige posten gecorrigeerde winst hard oplopen.

Warenhuisketen Macy's wist met zijn winst eveneens de verwachtingen te overtreffen. Het bedrijf houdt echter last van de afnemende populariteit van warenhuizen en maakte bekend nog eens honderd filialen te gaan sluiten. Daarmee verdwijnt 14 procent van het huidige winkelbestand.

Shake Shack

Branchegenoot Kohl's zette het mes in zijn winstprognose voor dit jaar. Het bedrijf zag de met vorig jaar vergelijkbare verkopen afgelopen kwartaal bovendien dalen, zij het in een minder sterk tempo dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

Hamburgerketen Shake Shack leek op weg naar een negatieve opening. De verkopen van het bedrijf bleven vorig kwartaal achter bij de verwachtingen van analisten.

Olie

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,2 procent lager op 18.495,66 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2175,49 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,4 procent tot 5204,59 punten.

Het sentiment werd daarbij gedrukt door de lagere olieprijzen. Donderdag zette die daling voorzichtig door. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond voorbeurs een fractie in de min op 41,65 dollar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement