Wall Street kruipt richting nieuwe records

De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag in de middaghandel op een kleine winst. Daarmee bewogen de graadmeters rond nieuwe recordniveaus, na de toppen die in de afgelopen weken al werden bereikt.

De Dow-Jonesindex stond na vier uur handel nagenoeg onveranderd op 18.534 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent naar 2182 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 5228 punten.

De S&P 500 bereikte in de ochtendhandel een tussentijds record van 2187,66 punten. De Nasdaq wist met 5238,54 punten de in juli 2015 bereikte recordstand te passeren.

Overnamebod

Farmaceut Valeant werd 21 procent meer waard. Het bedrijf herhaalde zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het hele jaar. Daarnaast werd bekend dat het Nederlandse biotechnologiebedrijf Pharming de Noord-Amerikaanse rechten op zijn middel Ruconest voor 125 miljoen euro terugkoopt van Valeant. Elders in de farmaciesector won Endo International ruim een vijfde na kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen.

Het overnamebod van uitzender Randstad op zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide werd zeer positief ontvangen op Wall Street. Beleggers joegen de koers van het moederbedrijf van Monsterboard op tot boven het bedrag van 3,40 dollar per stuk dat Randstad biedt. Monster noteerde 26,5 procent in de plus op 3,51 dollar, na een tussentijdse piek op 3,55 dollar.

Kwartaalcijfers

De Dow Jones werd met een winst van 0,7 procent aangevoerd door Walt Disney, dat na het slot op Wall Street zijn kwartaalresultaten presenteert. Caterpillar sloot de rij van dertig hoofdfondsen. De machinebouwer leverde 0,6 procent in.

Norwegian Cruise Line zag 9 procent van zijn beurswaarde verdampen, nadat de aanbieder van cruises zijn verwachtingen voor dit jaar had verlaagd. De reisorganisatie kampt met een mindere vraag naar reizen na de recente terreurdaden in onder meer Turkije, Parijs en Brussel.

Resolute Energy kreeg er 15,5 procent bij. Het energiebedrijf verhoogde zijn productieraming voor 2016 en gaf aan dat het zijn schuldenlast vorig kwartaal heeft verkleind. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent naar 42,71 dollar. De euro werd voor 1,1105 dollar verhandeld, tegen 1,1110 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement