Wall Street kleurt groen

De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag eensgezind op winst. De graadmeters kregen steun van meevallende cijfers van onder meer Microsoft en Morgan Stanley. Beleggers moeten het verder doen met een nagenoeg lege macro-economische agenda met cijfers over het aantal hypotheekaanvragen als belangrijkste wapenfeit.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent in de plus op 18.612 punten. Daarmee ligt de index op koers om voor de negende dag op rij met winst de handel uit te gaan. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent naar 2174 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,1 procent, tot 5093 punten.

Microsoft zag zijn beurswaarde 6,6 procent stijgen. Het technologiebedrijf boog het verlies van een jaar eerder om in winst. Dat kwam mede door zijn nieuwe strategie, met meer focus op aangeboden software via internet. De winst van het concern viel ook hoger uit dan waar analisten door de bank genomen vanuit gingen.

Morgan Stanley

Morgan Stanley won 1,7 procent. De bank zag de winst in het afgelopen kwartaal dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht. Farmaceut en medisch bedrijf Abbott Laboratories kreeg de handen van beleggers op elkaar. Het aandeel koerste 2,3 procent hoger na de publicatie van de kwartaalcijfers.

Herbalife won 0,3 procent. Investeerder Bill Ackman blijft volgens ingewijden overtuigd van zijn 'gok' tegen het bedrijf. De topman van investeringsfonds Pershing Square gaat er al jaren van uit dat de maker van dieetproducten uiteindelijk te gronde zal gaan wegens fraude en heeft daar een miljard dollar op ingezet.

Baker Hughes

Oliedienstverlener Halliburton (min 0,7 procent) publiceerde ook resultaten. Er werd afgelopen kwartaal een miljardenverlies geleden vanwege de betaling die Halliburton moest doen aan Baker Hughes voor het afblazen van een voorgenomen fusie. Toch waren de resultaten boven verwachting. Halliburton gaf verder aan dat er betere tijden voor de Noord-Amerikaanse oliemarkt aan lijken te komen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 45,15 dollar. Brent won 1,6 procent tot 47,41 dollar per vat. De euro noteerde 1,1001 dollar, tegen 1,1006 dollar bij het Europese slot.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement