Wall Street in het groen

De beurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie in de plus. Het sentiment op Wall Street werd onder meer gestuwd door een herstel van de olieprijzen. Beleggers verwerkten verder kwartaalcijfers van enkele traditionele winkelgrootmachten en van e-commercegigant Alibaba.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 18.627 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2186 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er eveneens 0,5 procent bij, op 5230 punten.

De olieprijzen gingen flink omhoog toen onbedoeld een e-mail naar buiten kwam met commentaar van de minister van Energie van Saudi-Arabië. Die gaf aan dat het land niet onwelwillend staat tegen deelname aan een poging om de oliemarkt weer in balans te brengen, mocht dat nodig zijn. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 4,4 procent hoger op 43,56 dollar, terwijl Brent 4,5 procent duurder werd bij 46,04 dollar per vat.

Alibaba

In de Dow zagen olieconcerns Chevron en ExxonMobil hun koersen oplopen, met 1,5 en 0,6 procent. De lijst werd evenwel aangevoerd door Nike, die 2,3 procent won.

Alibaba kreeg er meer dan 5 procent aan beurswaarde bij. Het in New York genoteerde Chinese bedrijf boekte afgelopen kwartaal een stevige omzetgroei en zag de voor eenmalige posten gecorrigeerde winst hard oplopen.

Shake Shack

Ook de cijfers van winkelconcerns Macy's en Kohl's werden goed ontvangen. Macy's noteerde dik 17 procent hoger. Kohl's werd ruim 15 procent meer waard.

De prestaties van hamburgerketen Shake Shack vielen niet zo in de smaak. De verkopen van het bedrijf bleven vorig kwartaal achter bij de verwachtingen van analisten. Shake Shack verloor 6,4 procent.

Euro

Farmaceut Valeant speelde verder 9,4 procent kwijt, na een bericht op basis van ingewijden dat er federaal onderzoek komt naar een mogelijke fraude door de medicijnmaker. Biotechbedrijf Kura Oncology spoot juist bijna 30 procent omhoog, vanwege veelbelovende resultaten bij het testen van een medicijn van de onderneming.

De euro werd voor 1,1146 dollar verhandeld, tegen 1,1168 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement