Wall Street in de plus

De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op winst. Beleggers op Wall Street laten zich niet van de wijs brengen door het uitblijven van een renteverlaging in Groot-Brittannië en verwerken onder meer de kwartaalresultaten van JPMorgan Chase en Delta Air Lines.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent in de plus op 18.477 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent naar 2159 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,4 procent hoger op 5025 punten.

JPMorgan Chase won 1,6 procent. De bank zag de winst in het tweede kwartaal licht dalen, maar de bank presteerde wel beter dan door analisten was voorzien. Tegenover hogere voorzieningen stonden onder meer kostenbesparingen, een stevige groei van de kredietverlening en hogere inkomsten uit de handel in obligaties.

Luchtvaart

Delta Air Lines zag de winst juist stijgen, maar moest genoegen nemen met een lagere omzet. De luchtvaartmaatschappij kondigde aan komend najaar het mes te zetten in haar vluchtaanbod. Beleggers zetten daarop het aandeel 2,7 procent hoger.

Het aandeel van Google-moeder Alphabet stond 0,3 procent hoger. De Europese Commissie zegt nieuw bewijs te hebben dat de internetgigant zijn dominante marktpositie misbruikt. Dat is tegen de EU-regels voor concurrentie. Brussel eist binnen tien weken opheldering van de techreus.

Monsanto

Monsanto won 2,9 procent nadat chemieconcern Bayer bekendmaakte zijn eerdere bod op de zadengigant te verhogen. Monsanto zou daarnaast in gesprek zijn met het eveneens Duitse BASF over een bundeling van krachten.

Berichtendienst Line beleefde een mooi een debuut op Wall Street. De Aziatische concurrent van onder meer WhatsApp stond halverwege zijn eerste sessie in New York ruim 27 procent hoger. Het bedrijf krijgt vanaf vrijdag ook een notering in Tokio.

Olie

De olieprijzen toonden wat herstel na de scherpe daling een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 45,38 dollar. Brent klom 1,8 procent tot 47,07 dollar. De euro was 1,1124 dollar waard, tegen 1,1110 dollar aan het einde van de Europese handel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement