'Wall Street gaat ook verder omlaag'

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting lager, waarmee de neergang van een dag eerder wordt doorgezet. De zorgen over de brexit en de zwakkere wereldeconomie blijven de handel parten spelen. Ook in Europa en Azië gingen de markten stevig omlaag.

Vanwege de economische zorgen vluchten beleggers in veilig geachte havens zoals goud en staatsobligaties. De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau in twee jaar, terwijl de rente op Amerikaanse obligaties naar een nieuw dieptepunt zakte. Daarnaast gaan de olieprijzen verder omlaag, na de scherpe daling op dinsdag.

Beleggers in New York verwerken cijfers over de Amerikaanse handel en de dienstensector in de Verenigde Staten. Ook worden om 20.00 uur (Nederlandse tijd) de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve naar buiten gebracht. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het rentebeleid van de Fed.

Tesla

Het aandeel Tesla Motors staat voorbeurs opnieuw in het rood. Dinsdag ging de fabrikant van elektrische auto's ook al omlaag door de bekendmaking van een lager dan verwachte productie. Ook zijn er nog steeds zorgen over het dodelijke ongeluk met een zelfrijdende auto van Tesla in mei.

De aanbieder van internettelevisie Netflix gaat ook omlaag, na een afwaardering door Jefferies.

Drogisterijketen Walgreens Alliance Boots kan ook op aandacht rekenen, na publicatie van kwartaalcijfers. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

Apple

Mogelijk kan Apple bewegen op berichten dat het marktaandeel van het bedrijf op de Chinese smartphonemarkt in mei is gedaald, door meer concurrentie van Chinese rivalen. Apple staat nu op de vijfde plek in China.

De Dow-Jonesindex noteerde dinsdag aan het slot 0,6 procent lager op 17.840,62 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 2088,55 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,8 procent lager op 4822,90 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement