Wall Street eindigt in de plus

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan, na de verliezen van een dag eerder. Beleggers op Wall Street bogen zich over cijfers van onder meer Pfizer en Procter & Gamble (P&G) en een reeks macro-economische gegevens. Ook leek het erop dat China en de VS weer om de tafel willen om de dreiging van een grootschalige handelsoorlog af te wenden.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.415, 19 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,5 procent vooruit naar 2816,29 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij op 7671,79 punten.

De echte onderhandelingen tussen China en de VS liggen al weken stil. Maar volgens persbureau Bloomberg zouden de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de Chinese vicepremier Liu He privé met elkaar in gesprek zijn over een basis om toch ook weer officieel met elkaar te gaan praten.

Pfizer

Pfizer ging 3,5 procent omhoog. De farmaceut verhoogde zijn winstverwachting voor heel 2018, maar stelde de omzetprognose voor dit jaar neerwaarts bij. Beleggers waren eveneens positief over P&G, dat 0,9 procent in de plus sloot. De producent van verzorgings- en wasartikelen boekte in het afgelopen kwartaal minder winst op een hogere omzet.

Andere bedrijven die inzage gaven in de cijfers waren bijvoorbeeld kabel- en telecomconcern Charter Communications (plus 4 procent) en fabrikant van landbouwproducten en voedingsingrediënten Archer Daniels Midland (plus 2 procent).

Facebook

Facebook noteerde na de flinke koersverliezen van de laatste dagen circa 1 procent hoger. Dit ondanks nieuws dat Facebook een gecoördineerde campagne heeft ontdekt om de komende Congresverkiezingen in de VS te beïnvloeden.

Er werd ook nog een grote overname aangekondigd. Vastgoedbedrijf Forest City wordt voor bijna 7 miljard dollar ingelijfd door branchegenoot Brookfield. De koers van Forest City ging daarop meer dan 8 procent omhoog.

De euro was 1,1695 dollar waard, tegen 1,1703 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2 procent tot 68,76 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 74,25 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement