Wall Street boekt klein verlies

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers deden een stapje terug na de recordstanden van maandag en wogen de woorden van een vooraanstaande centrale bankier, die wees op de mogelijkheid van een renteverhoging in september.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent in de min op 18.552,02 punten. De S&P 500 zakte 0,6 procent naar 2178,15 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 0,7 procent prijs bij 5227,11 punten.

De voorman van de Federal Reserve van New York, William Dudley, zei dinsdag in een interview dat er in de markt te weinig rekening wordt gehouden met de optie dat de rente in de VS volgende maand al verder omhoog gaat. Volgens de vicevoorzitter van de Fed-commissie die over de renteverhogingen gaat, lijkt het moment voor die stap echter gekomen.

Dow

De Dow Jones werd aangevoerd door chipfabrikant Intel, die 0,8 procent won. Apple stond ondanks een minnetje van 0,1 procent ook in de hoogste regionen van de lijst met dertig hoofdfondsen, die slechts zes winnaars telde. Investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in het techbedrijf vergroot, bleek dinsdag.

Het aandeel Home Depot zakte 0,6 procent na de presentatie van de kwartaalcijfers van de doe-het-zelfgigant. Die zag zijn resultaten verder verbeteren dankzij het aanhoudende herstel van de huizenmarkt in de VS.

Gas

De producent van industriële gassen Praxair hoorde bij de winnaars op Wall Street. Het bedrijf werd 3 procent meer waard door de melding dat er fusiegesprekken worden gevoerd met de Duitse branchegenoot Linde. Door hun samengaan zou 's werelds grootste leverancier van industriële gassen ontstaan.

De producent van biologische levensmiddelen en producten Hain Celestial leverde ruim een kwart van zijn beurswaarde in. Het bedrijf stelt de publicatie van zijn kwartaalcijfers uit vanwege boekhoudkundige zorgen. Ook werd gewaarschuwd dat niet aan de verwachtingen voor het gehele jaar voldaan kan worden.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met bijna 2 procent naar 46,60 dollar. De euro was met 1,1280 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement