Wall Street begint met kleine winsten

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend. De rentestap en steunmaatregelen waarmee de Bank of England eerder op de dag kwam, komt op Wall Street niet als grote verrassing. Beleggers verwerken weer een voorraad bedrijfsresultaten. Verder wordt met belangstelling uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de plus op 18.383 punten. De S&P 500 won 0,1 procent tot 2166 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq koerste eveneens 0,1 procent hoger, op 5165 punten.

De kwartaalresultaten van Burger King-moeder Restaurant Brands International vielen niet heel erg in de smaak bij handelaren. Het aandeel noteerde een kleine 2 procent lager. Op de cijfers van Kellogg werd wel enthousiast gereageerd. De ontbijtgranen- en chipsproducent won dik 3 procent.

De Dow werd aangevoerd door sportreus Nike, die zijn beurswaarde met 1,4 procent zag oplopen. Het concern meldde te gaan stoppen met de productie van golfclubs en andere uitrusting voor de golfsport zoals tassen en ballen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement