Wal-Mart koopt Amazon-concurrent Jet.com

Het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van e-commercebedrijf Jet.com. De retailer betaalt 3 miljard dollar in contanten en daar komt later nog een pakket aandelen ter waarde van 300.000 dollar bij, zo meldde Wal-Mart maandag.

De internetverkopen van Wal-Mart vielen de laatste kwartalen een beetje tegen, hoewel topman Doug McMillon e-commerce tot topprioriteit had bestempeld. Vorig jaar was de internetverkoop goed voor 3 procent van de omzet van Wal-Mart, maar de groei vlakte de laatste kwartalen af.

Jet.com leurt op zijn beurt al langer bij winkelketens voor een investering om zo de concurrentie met Amazon aan te kunnen gaan. Vorige week werd al op de overname door Wal-Mart gehint door bronnen van persbureau Bloomberg.

Grootste

Jet handelt gemiddeld zo'n 25.000 orders per dag af en zou circa 400.000 nieuwe shoppers per maand weten te strikken. De overname van het bedrijf is de grootste tot op heden van Wal-Mart in de strijd met Amazon, dat op internet een dominantie heeft die vergelijkbaar is met die van Wal-Mart op het gebied van echte winkels in de VS.

Wal-Mart heeft de afgelopen jaren al miljarden uitgegeven om zijn positie op internet te verbeteren. Het heeft Amazon daarmee echter nooit weten te achterhalen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement