Wal-Mart fier aan top Fortune 500

Detailhandelsconcern Wal-Mart is met grote afstand het grootste bedrijf van de Verenigde Staten. Op de jaarlijkse ranglijst van bedrijven gemeten naar omzet laat de keten van megastores de voormalig koploper Exxon ver achter zich. Het oliebedrijf behaalde net iets meer dan de helft van de omzet van Wal-Mart. Apple rukte verder op en staat nu derde.

Exxon werd in 2013 na jarenlang stuivertje wisselen definitief ingehaald door Wal-Mart. Exxon zag zijn omzet het afgelopen jaar met ruim een derde dalen naar 246 miljard dollar. Het grootste oliebedrijf ter wereld naar beurswaarde had net als de hele sector te kampen met de lage olieprijzen. Wal-Mart zag zijn omzet voor het eerst sinds decennia teruglopen, al was het slechts met 0,7 procent.

Apple klom ondanks de matig ontvangen Apple Watch en stagnerende iPhone-verkoop van de vijfde plaats de top 3 in. Als wordt gekeken naar winst dan is het bedrijf zelfs lijstaanvoerder. Ook andere techbedrijven deden het goed. Facebook steeg 85 plaatsen en staat nu 157e en Netflix klom van de 474e naar de 379e positie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement