Financieel directeur FrieslandCampina vertrekt vrijwillig met bonus van 1 miljoen euro

Jaska de Bakker krijgt bij de vrijwillige beëindiging van haar dienstverband een vertrekpremie mee van 1,1 miljoen euro. Foto: Rob Oostwegel

Vrijwillig vertrekken met een bonus van 1,1 miljoen euro. Het afscheid van financieel directeur Jaska de Bakker bij FrieslandCampina roept vragen op.

De Bakker startte aan het begin van 2018 als financieel-directeur (cfo) bij FrieslandCampina. Begin dit jaar kondigde ze haar vertrek aan, komende zomer. Een vrijwillig vertrek. Ze wil zich meer gaan toeleggen op commissariaten.

Uit het dinsdag gepresenteerde jaarverslag blijkt echter dat ze ondanks deze vrijwilligheid ook nog een aardige zak met geld meekrijgt: 1,1 miljoen euro. De post is opgenomen als uitkering bij beëindiging dienstverband, bij de bezoldiging van de raad van commissarissen en de executive board. Woordvoerder Jan Willem ter Avest bevestigt dat de uitkering betrekking heeft op De Bakker. Over dit bedrag moet het zuivelconcern bovendien nog 700.000 euro belasting betalen.

Gevoelig moment

Het nieuws over de vrijwillige vertrekpremie komt op een gevoelig moment. Bij de presentatie van de jaarcijfers bleek dat FrieslandCampina voor het eerst sinds haar oprichting in 2008 niet kan overgaan tot een uitkering van een nabetaling aan de leden-melkveehouders. In voorgaande jaren was deze soort winstdeling goed voor 10.000 tot 20.000 euro per melkveebedrijf. Zelfs een eerder uitgekeerd voorschot moet worden terugbetaald. De oorzaak is de forse winstval (bijna 72 procent) door de coronacrisis.

Volgens Ter Avest komt FrieslandCampina de beloningsafspraak na die met de raad van commissarissen is gemaakt, op voorspraak van de remuneratie- en benoemingscommissie.

Code goed bedrijfsbestuur

De Volkskrant voert diverse deskundigen op die oordelen dat het zuivelconcern niet handelt overeenkomstig de code van goed bedrijfsbestuur. Hoogleraar Kees Cools van de Universiteit van Tilburg stelt: ,,De verwijzing naar een contractuele afspraak is een drogredenering. Ze verschuilen zich achter een afspraak die ze zelf hebben gemaakt, maar die niet fair is. Als een willekeurige medewerker vrijwillig vertrekt, krijgt die ook niets mee.” En beloningsdeskundige Hein Haenen van Focus Orange zegt: ,,De vertrekpremie gaat bovendien ver uit boven het maximum van een jaarsalaris dat de Corporate Governance Code stelt. Dan heb je volgens deze richtlijn wat uit te leggen.”

Voor FrieslandCampina waren de tegenvallende resultaten en de forse sanering die het concern doorvoert (een verlies van duizend arbeidsplaatsen) wel reden om de langetermijnbonussen voor het topmanagement te schrappen. De tweekoppige directie, naast De Bakker gaat het om topman Hein Schumacher, ziet daarnaast ook af van de kortetermijnbonus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie