Volkswagen mag sleutelen aan kleinere auto's

Automaker Volkswagen mag van de Duitse toezichthouder gaan sleutelen aan circa 460.000 kleinere auto's die zijn getroffen door het dieselschandaal. Door middel van een aantal aanpassingen zullen de wagens die zijn uitgerust met 1,2 liter dieselmotor zoals in de Volkswagen Polo en de Seat Ibiza weer aan de wettelijke eisen voldoen.

Eigenaren van de auto's zal worden gevraagd contact op te nemen met een werkplaats zodat de voertuigen aangepast kunnen worden.

In september 2015 kwam aan het licht dat de Duitse automaker op grote schaal de uitstoot van auto's had gemanipuleerd door gebruik te maken van sjoemelsoftware. Wereldwijd gaat het hier om miljoenen auto's.\

Onderzoek

Volkswagen had eerder in een brief aan klanten aangegeven dat het eind mei met de aanpassingen van de kleinere dieselmotoren zou beginnen. Dit werd later uitgesteld.

Voormalig topman Martin Winterkorn van Volkswagen, die vanwege het schandaal aftrad, zou volgens Bild am Sonntag staan voor een terugkeer in het bedrijfsleven. Volgens de krant heeft Winterkorn een aantal aanbiedingen op zak van Duitse beursgenoteerde bedrijven voor een positie in de raad van commissarissen, maar ook van wetenschappelijke instituten.

Er loopt nog een onderzoek naar het dieselschandaal en naar de voormalig Volkswagen-topman en andere bestuurders. Zij worden verdachte van mogelijke betrokkenheid bij marktmanipulatie rondom het emissieschandaal bij de automaker.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement