Verliezen voor beurzen New York

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Wall Street volgde daarmee de Europese en Aziatische markten omlaag. Beleggers waren bezorgd over de wereldeconomie en de gevolgen van de brexit. De Amerikaanse beurzen bleven maandag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,6 procent lager op 17.840,62 punten. De brede S&P 500 daalde 0,7 procent tot 2088,55 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,8 procent lager op 4822,90 punten.

Net als in Europa had de financiële sector op Wall Street het moeilijk. Banken als Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo en Citigroup gingen over een breed front omlaag met verliezen die opliepen tot 3,3 procent. Verzekeraar American International Group (AIG) moest ruim 3 procent prijsgeven.

Tesla

Ook de oliegerelateerde bedrijven hadden het lastig door de sterk dalende olieprijzen. Zo verloren de oliemaatschappijen Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips tot 4,2 procent. Oliedienstverleners Baker Hughes, Schlumberger en Halliburton leverden tot 4,5 procent aan waarde in. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 4,6 procent omlaag tot 46,74 dollar en Brentolie daalde 4 procent tot 48,12 dollar per vat.

Tesla Motors stond 1,2 procent in het rood. De fabrikant van elektrische auto's gaf maandag aan dat de productie in het tweede kwartaal lager was dan eerder werd voorspeld.

Harley-Davidson duikelde bijna 11 procent omlaag. Vrijdag steeg de motorfietsenfabrikant nog sterk in waarde door geruchten over een overname van het bedrijf. Nu zijn beleggers duidelijk sceptischer geworden over die speculaties. Autoconcerns General Motors (GM) en Ford Motor zakten 2,5 procent.

Euro

Frisdrankfabrikanten Coca-Cola en PepsiCo wisten zich aan het negatieve sentiment te onttrekken met koerswinsten tot 0,8 procent. De producent van consumentengoederen Procter & Gamble won 0,8 procent.

De euro was 1,1069 dollar waard, tegen 1,1093 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement