Verlies BlackBerry loopt op

BlackBerry heeft in het afgelopen kwartaal zijn verlies fors zien oplopen. De smartphonemaker behaalde ook minder omzet, onder meer door tegenvallende verkopen van zijn eerste toestel met besturingssysteem Android.

Het topmodel van het bedrijf, de Priv, heeft extra beveiliging ingebouwd en een uitschuifbaar toetsenbord, wat uniek is voor een Androidtelefoon. Toch vielen de verkopen tegen, volgens topman John Chen omdat het toestel te duur was ten opzichte van de concurrentie. Er wordt gewerkt aan twee nieuwe Androidtelefoons, waarvan eentje lager geprijsd zal zijn.

Het Canadese bedrijf, dat ooit toonaangevend was met zijn mobieltjes met volledig toetsenbord, verdient wel steeds meer met softwarelicenties. De opbrengsten uit software en diensten zijn ten opzichte van een jaar eerder bijna verdubbeld.

De omzet van het bedrijf kromp in de drie maanden tot 31 mei naar 400 miljoen dollar, tegenover 658 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies kwam uit op 670 miljoen dollar, onder meer door een afschrijving van een half miljard.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement