Twitter onderuit op groen Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen maandag met stevige winsten de handel uit. Vooral financiële fondsen deden het goed. Door de sterke economische data van de afgelopen tijd en het banenrapport van vrijdag zijn de wereldwijde handelszorgen op Wall Street wat naar de achtergrond verdwenen. Het aandeel Twitter ging wel hard omlaag.

De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent hoger op 24.776,59 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2784,17 punten en technologiebeurs Nasdaq ging ook 0,9 procent vooruit, tot 7756,20 punten.

JPMorgan Chase en Goldman Sachs hoorden met plussen van 3,1 en 2,8 procent tot de sterkste stijgers in de Dow. Alleen machinebouwer Caterpillar dat ruim 4 procent won deed het beter. Bank of America en Citigroup kregen er daarnaast bijna 4 en een kleine 3 procent aan beurswaarde bij.

Twitter flink in de min

Twitter moest het juist flink ontgelden, met een min van meer dan 5 procent. Volgens The Washington Post heeft het bedrijf de afgelopen twee maanden al zo'n 70 miljoen accounts geblokkeerd. Die grote schoonmaak zou nodig zijn geweest om zogeheten trollen en bots te bestrijden.

Een andere blikvanger was Groupon dat een kleine 11 procent won. De aanbiedingensite is naar verluidt op zoek naar een koper. Mogelijke bieders zouden technologieconcerns als Alphabet, Facebook, Apple en Amazon zijn.

Alibaba

Ook Alibaba kan volgens kenners geïnteresseerd zijn. Van de Chinese internetgigant is tevens bekend geworden dat het bedrijf een samenwerking op het vlak van cloudsoftware aangaat met het Britse telecomconcern BT. Het aandeel noteerde 0,3 procent hoger.

Tesla eindigde verder ruim 3 procent in de plus. De maker van elektrische auto's kondigde aan de Chinese importheffingen door te berekenen in zijn prijzen, waardoor zijn Model X en Model S duizenden euro's duurder worden in de Volksrepubliek.

De euro was 1,1746 dollar waard, tegen 1,1745 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 74,07 dollar. De prijs van Brentolie klom 1,5 procent tot 78,23 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement