Twitter herziet 140 tekens-regel

Het is de frustratie van veel twitteraars. Wie een link of afbeelding bij zijn tweet plakt, heeft plotseling veel minder ruimte voor tekst dan de bekende 140 tekens.

Dat probleem gaat de komende maanden verdwijnen, maakte het technologiebedrijf dinsdag bekend. Links, video's, gif's en afbeeldingen tellen niet langer mee in het aantal tekens. ,,More room for words'', aldus de Amerikanen. Dat geldt ook voor replies. De mention wordt dan niet meegeteld in het aantal tekens. ,,no more penny-pinching your words".

Het is niet de enige aanpassing. Een ander veel voorkomende frustratie die wordt aangepakt is de mention aan het begin van een tweet. Een tweet die begint met @lc_nl is nu nog alleen te zien op het genoemde account. Om de tweet voor iedereen zichtbaar te maken, moet nu nog een trucje toegepast worden door voor de mention een punt te zetten: .@lc_nl. Dat is straks niet meer nodig.

Tot slot wordt het ook mogelijk om eigen tweets te retweeten. Voor wie vindt dat zijn geweldige bericht aan de wereld niet de aandacht kreeg die het verdiende.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement