Topvrouw Shell: wij trekken niet aan touwtjes

Het beeld dat Shell aan ,,onzichtbare touwtjes trekt'' om de politiek te beïnvloeden, klopt volgens directeur Marjan van Loon van Shell Nederland niet. ,,Dat is incorrect, maar het wordt wel gewoon gezegd. Blijkbaar hoort dat bij de politiek'', zegt Van Loon in een interview met De Telegraaf.

De topvrouw van Shell Nederland reageert onder meer op de commotie over de dividendbelasting. Shell-aandeelhouders van buiten Nederland hoeven door afspraken die het olie- en gasbedrijf met de Belastingdienst heeft gemaakt geen dividendbelasting te betalen. Daarover ontstond flinke commotie in de Tweede Kamer. GroenLinks-leider Jesse Klaver legde een verband met de voorgenomen afschaffing van deze belasting. Hij sprak van een ,,geur van vriendjespolitiek'' en pleitte voor een parlementaire enquête.

Van Loon noemt de kritiek van Klaver en anderen ,,totale onzin''. ,,Dit staat allemaal gewoon in onze jaarverslagen.'' Bovendien staat dankzij de overeenkomst met de Belastingdienst het hoofdkantoor van Shell in Nederland, stelt de directeur. Dat levert volgens haar veel op voor de economie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement