Topman ThyssenKrupp dient ontslag in

Topman Heinrich Hiesinger van het Duitse staalconcern ThyssenKrupp heeft zijn ontslag ingediend. Nog maar enkele dagen terug lukte het Hiesinger om de Europese fusiedeal met branchegenoot Tata Steel veilig te stellen, iets wat hem door veel investeerders achter ThyssenKrupp niet in dank werd afgenomen.

ThyssenKrupp en Tata gaan hun Europese staaldivisies samenvoegen. Ook de voormalige Hoogovens in IJmuiden worden onderdeel van het fusiebedrijf. Over de deal was lang veel te doen. Vakbonden deden bijvoorbeeld moeilijk vanwege zorgen over de werkgelegenheid. Investeerders van ThyssenKrupp waren bang bekocht te worden, omdat de winsten van Tata onder druk staan.

Onder meer de activistische belegger Elliott en Cevian, de grootste geldschieter van ThyssenKrupp, waren erg kritisch. Hiesinger bracht daar tegenin dat de samensmelting juist allerlei voordelen zou opleveren. De top van ThyssenKrupp vergadert vrijdag over Hiesingers ontslagbrief. De Europese Commissie moet de fusie overigens nog goedkeuren, maar Hiesinger gaat ervan uit dat dit wel zal lukken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement