Topjaar voor containeroverslag in Rotterdam

De Rotterdamse haven heeft afgelopen jaar goede zaken gedaan met de overslag van containers. Die steeg in 2017 met meer dan 12 procent, een uitzonderlijk sterke groei, aldus het Havenbedrijf Rotterdam.

Tegenover de sterke groei in containers stonden dalingen van de overslag van zowel droog als nat massagoed, waar bijvoorbeeld kolen en olie onder vallen. De totale goederenoverslag nam met 1,3 procent toe. In 2016 was nog sprake van een daling.

Het havenbedrijf plukte ook financieel de vruchten van de sterke groei bij het containervervoer. De omzet nam met 4,6 procent toe tot 712 miljoen euro. De winst viel met een zesde terug naar 187 miljoen euro, maar dat komt doordat afgelopen jaar voor het eerst vennootschapsbelasting moest worden betaald.

Jaar

,,De Rotterdamse haven heeft een goed jaar achter de rug'', concludeert bestuursvoorzitter Allard Castelein. ,,Onder aanvoering van de containersector groeide de goederenoverslag naar het hoogste niveau ooit.'' Ook over het hoge niveau van de investeringen is de topman tevreden.

Voor 2018 voorziet het havenbedrijf een verdere groei van de overslag, al zal het containervervoer de zeer sterke prestaties van 2017 waarschijnlijk niet kunnen evenaren. Een belangrijke uitdaging dit jaar wordt de voorbereiding op het Britse vertrek uit de Europese Unie, aldus Castelein.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement