TomTom in trek op Damrak

De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag licht omhoog. Ook de meeste andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Tevens werd uitgekeken naar de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 558,69 punten. De MidKap bleef vlak op 777,96 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent.

TomTom was de sterkste stijger bij de middelgrote bedrijven met een winst van bijna 6 procent. Het bedrijf voorziet nu een jaaromzet van 825 miljoen euro. Dat is 25 miljoen euro meer dan bij een eerder raming. Vooral de diensten aan de auto-industrie brachten meer geld op. De omzet bij de consumentendivisie viel opnieuw fors lager uit. Topman Harold Goddijn benadrukte niet van plan te zijn om de divisie van de hand te doen of af te splitsen.

Arcadis

Arcadis won 0,1 procent. Het advies- en ingenieursbureau gaat een water- en rioleringsplan opstellen voor de gemeenten Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Oliedienstverlener SBM Offshore kampte met de lagere olieprijzen en een afwaardering door Bernstein en was de grootste daler in de MidKap met een min van 6,7 procent.

Bij de hoofdfondsen sloot telecomconcern KPN de rij met een verlies van 0,8 procent. Verzekeraar ASR ging aan kop met een winst van 1,7 procent.

Greenyard

In Brussel toonde Greenyard (plus 13,6 procent) wat herstel. De Belgische groenteleverancier raakte een dag eerder ruim een derde aan beurswaarde kwijt vanwege een onderzoek naar mogelijke doden door groenten die besmet zijn met de listeria-bacterie.

Casino won 4,5 procent in Parijs na goed ontvangen omzetcijfers van het Franse supermarktconcern over het afgelopen kwartaal. In Londen klom Royal Mail 2,9 procent. De Britse postbezorger zag de omzet afgelopen kwartaal met 2 procent stijgen.

De euro was 1,1728 dollar waard, tegen 1,1706 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen verder omlaag na de sterke daling op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 68,19 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 72,11 dollar per vat.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement