'Toekomst autofabrikant Denza hangt af van succes nieuwste model'

'Toekomst autofabrikant Denza hangt af van succes nieuwste model' ANP

Het succes van het nieuwe model van Denza zal bepalend zijn voor de toekomst van de Chinese elektrische autofabrikant. Dat heeft topman Ola Kallenius van moederbedrijf Daimler gezegd. De voertuigen van Denza komen uit de koker van een samenwerkingsverband van de Duitse automaker met het Chinese BYD.

De vraag naar de auto's van Denza valt al jaren tegen. Het bedrijf lijkt niet te profiteren van de toegenomen vraag naar elektrische auto's. Dat komt volgens kenners door hevige concurrentie.

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, en BYD hebben het merk tien jaar geleden opgericht om de Chinese markt te voorzien van nieuwe elektrische voertuigen. BYD wilde geen commentaar geven op de opmerkingen van Kallenius.

De topman van Daimler heeft sinds zijn aanstelling in 2019 al een aantal grote beslissingen genomen. Zo werd onlangs bekend dat Daimler zijn truck- en busdivisie gaat afsplitsen. Het onderdeel dat wereldwijd meer dan 35 locaties en 100.000 werknemers telt, heeft zeven merken in zijn portfolio, waaronder Mercedes-Benz-trucks, Sestra, Western Start en Freightliner Trucks. Het bedrijf moet voor het einde van dit jaar dan een eigen notering aan de beurs van Frankfurt krijgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie