Josien Andringa van uitzendbureau Templer.

Templer gunt flexkracht wel vaste baan

Josien Andringa van uitzendbureau Templer. FOTO SIMON BLEEKER

Wie voor een uitzendbureau werkt, heeft weinig zicht po vastigheid. Bij Templer in Terkaple doen ze dat anders.

Uitzendkrachten zijn het zat. Directeur Josien Andringa van uitzendbureau Templer ziet de pijn, frustratie en woede. ,,Ze zijn zelf geen partij, hoewel ze heel erg nodig zijn voor werk. Maar contracten worden opgesteld door werkgevers en het uitzendbureau.” De frustratie is dat flexwerkers amper uitzicht op een vaste baan hebben. ,,Als een werkgever een flexwerker in dienst wil nemen, moet hij bij reguliere uitzendbureaus vaak duizenden euro’s boete betalen.”

Dat kan en moet anders, vindt Andringa. Ze richtte vijf jaar geleden haar eigen uitzendbureau Templer op. Bij de ongeveer 170 klanten van Templer lukt het om het merendeel van de uitzendkrachten aan een contract bij een bedrijf te helpen. Een ondernemer die via Templer een uitzendkracht aanneemt en daarna wil overnemen, betaalt geen ‘overnameboete’ of afkoopsom.

Gratis overnemen

,,Bij ons mag hij die kracht altijd gratis overnemen. Onze ervaring is dat je als werkgever na drie tot zes maanden wel weet of je een match hebt met een werknemer. Ook werknemers vinden het prettig dat ze weten dat ze kans maken op een vaste baan als ze hun best doen. Hun productiviteit gaat vaak omhoog en ze zijn erg gemotiveerd.”

Een bedrijf betaalt overigens evenmin een afkoopsom als een flexwerker minimaal 26 weken fulltime voor hem heeft gewerkt, of 52 weken voor 20 uur. Maar veel uitzendkrachten weten dat volgens Andringa niet en de meeste uitzendbureaus zijn erbij gebaat om uitzendkrachten zo lang mogelijk bij een bedrijf aan het werk houden.

,,Dat is hun verdienmodel, dat gebaseerd is op het aantal uren dat een uitzendkracht werkt en waarvoor de werkgever per gewerkt uur een bepaald vast percentage moet betalen. De uitzendbureaus kijken vooral voor welke uitzendkracht ze de hoogste marges kunnen krijgen.’’ Ze vindt het een harde wereld, waar Templer juist als missie heeft in het belang van uitzendkracht en bedrijf te werken.

Wettelijk gezien kunnen uitzendbureaus uitzendkrachten in totaal 5,5, jaar inzetten op flexibele basis, voordat ze een contract voor onbepaalde tijd kunnen krijgen. Maar Andringa vindt dit ongewenst. ,,Voor zowel de flexkracht als de werkgever. De Flexwet is daar ook niet voor bedoeld. Wij vinden dat uitzendwerk een opstap moet zijn naar een vaste baan.”

Opgebouwde rechten

Dat gebeurt nu in haar ogen niet of nauwelijks. ,,Want als een uitzendkracht na 5,5 jaar toe is aan een vast contract wordt hij voor een half jaar naar huis gestuurd en moet hij WW aanvragen. Alle opgebouwde rechten zoals pensioen vervallen dan en de maatschappij betaalt de WW-uitkering. Daarna krijgt hij weer een nieuw contract en vervallen al zijn opgebouwde rechten.’’

Templer krijgt daarom geregeld uitzendkrachten die overstappen, stelt Andringa. ,,Wij hebben daarvoor een oversluitservice. Weinig mensen weten dat een uitzendbureau iemands recht op arbeid niet mag belemmeren. Dus als een bedrijf iemand als flexwerker wil overnemen, maar daarvoor een boete moet betalen, kan die flexkracht naar ons overstappen. Daarna kan de onderneming hem of haar gratis van ons overnemen.’’

Ze hoopt dat meer uitzendbureaus de overnamesom schrappen. Bang voor concurrentie is ze beslist niet. ,,Nee, kopieer ons maar! Dat is beter voor de economie.”

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct