Van links naar rechts: Alan van Griethuysen en René van de Graaf van NPEX en algemeen directeur Lume Paulusma en mede-eigenaar Konstantijn Mikes van Speedbooks Software.

Speedbooks Software in Heerenveen wil 1,5 miljoen euro ophalen van NPEX-beurs

Van links naar rechts: Alan van Griethuysen en René van de Graaf van NPEX en algemeen directeur Lume Paulusma en mede-eigenaar Konstantijn Mikes van Speedbooks Software.

Met de uitgifte van obligaties op de Haagse NPEX-effectenbeurs hoopt Speedbooks Software in Heerenveen 1,5 miljoen euro op te halen. De softwareontwikkelaar wil groeien.

Speedbooks levert software die gebruikers een actuele blik op hun financiën moet bieden. Directeur Lume Paulusma, tweelingbroer van de bekende weerman, richtte het bedrijf in 2009 op, samen met Konstantijn Mikes.

Inmiddels staan er veertien mensen op de loonlijst. Het softwaresysteem van Speedbooks wordt door zo’n tienduizend mkb-bedrijven, accountants en administratiekantoren gebruikt. Uitvaartverzorger Monuta is klant, evenals bioscoopbedrijf Pathé en parkeergarage-exploitaint Q-Park.

,,Onze omzet bedraagt nu iets meer dan 2,5 miljoen euro, maar we willen de komende jaren naar 5, 6 miljoen gaan’’, vertelt Paulusma. Vooral de onlinemarkt biedt daar kansen voor. Hij refereert aan het Amerikaanse QuickBooks, dat 9,6 miljoen klanten heeft.

Obligaties

Met de uitgifte van obligaties wil Speedbooks de marketingcampagne financieren. Obligatiehouders krijgen een rentepercentage van 8,5 procent voorgeschoteld, tegen een looptijd van vijf jaar. Waarom de softwareontwikkelaar niet naar de bank stapte?

,,De bank biedt een paraplu als het niet regent en als het wel regent, dan laten ze je in een gat vallen’’, zegt Paulusma. ,,Bij de NPEX ben je niet zomaar binnen, we zijn helemaal doorgelicht door Deloitte.’’ De directeur ziet de coronacrisis als uitgelezen moment om Speedbooks Software te laten groeien.

,,Juist nu is het voor ondernemers belangrijk om te weten hoe ze er financieel voor staan. Je kunt met onze software in één keer zien hoe het er met de liquiditeit voorstaat.’’

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct