Smartwatch nu voor een 'Apple' en een ei

Apple verlaagt de prijs van zijn Apple Watch. De goedkoopste variant van de gadget gaat in de Verenigde Staten nu voor een minimumprijs van 299 dollar over de toonbank. Dat is 50 dollar minder dan eerder. Het is een van de uitkomsten van het Apple-event maandag in thuisbasis Cupertino.

Met de prijsverlaging komt de goedkoopste variant van de smartwatch van Apple meer in de buurt van de prijzen die voor concurrerende horloges moet worden neergeteld. Apple bracht de Apple Watch in april vorig jaar op de markt. Volgens kenners heeft Apple een marktaandeel van circa 60 procent met betrekking tot de draagbare gadgets.

Naast de prijsverlaging van de smartwatch kwam Apple als verwacht met een nieuwe kleinere iPhone op de proppen. De iPhone SE komt vanaf eind maart in de handel. Met het nieuwe, goedkopere apparaat hoopt Apple onder meer consumenten in opkomende markten als China en India te verleiden. De nieuwe iPhone heeft een 4 inch beeldscherm en een roestvrijstalen afwerking. Het bevat net als de iPhones 6S de snellere A9-processor.

iPad

De introductie van het nieuwe apparaat gebeurt in een voor Apple bijzonder kwartaal. Voor het eerst sinds begin 2007 zal volgens analisten de verkoop van iPhones gedaald zijn.

Naast de nieuwe iPhone werd ook een nieuwe iPad gelanceerd. Ook de lancering van de nieuwe tablet kwam niet als een verrassing.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement