Schiphol weinig last van staking Air France

Passagiers op Schiphol hebben zaterdag weinig last van de staking bij Air France. Volgens de luchthaven zijn er geen vluchten uitgevallen. KLM meldt dat het lukt om haar reizigers op Air France-vluchten grotendeels om te boeken.

,,We proberen de laatste dagen de overlast van de pilotenactie te beperken en ook zaterdag is dat gelukt'', aldus een KLM-woordvoerster.

Air France verwacht dat zondag gemiddeld net zoveel vluchten uitvallen door de staking als zaterdag. De Franse luchtvaartmaatschappij schat dat meer dan 80 procent van de langeafstandsvluchten, meer dan 85 procent van de binnenlandse en ongeveer 70 procent van de vluchten binnen en vlak buiten Europa door zullen gaan. Een op de vier piloten staakt.

Kosten

De actie hakt er financieel flink in. De directie van de luchtvaartmaatschappij heeft becijferd dat de staking het bedrijf 7 miljoen euro per dag kost, aldus de Franse krant Le Figaro. Speciale aandacht heeft de bedrijfsleiding voor fans voor het EK-voetbal dat vrijdag begon in Frankrijk. ,,Wij hebben alle mogelijke maatregelen genomen om de directe vluchten in relatie met Euro 2016 te beschermen.''

De pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking van 11 tot en met 14 juni. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement