Ryanair veroordeelt staking Duitse piloten

Ryanair is niet te spreken over de 24 uursstaking die de Duitse piloten van de Ierse prijsvechter voor woensdag hebben aangekondigd. Volgens de maatschappij valt de nieuwe werkonderbreking niet te rechtvaardigen gelet op de toezeggingen die reeds zijn gedaan in het cao-conflict.

De Duitse piloten kondigden de actie op maandagavond aan in hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ryanair heeft naar eigen zeggen al een loonsverhoging in het vooruitzicht gesteld. Ook zijn de vliegers lokale contracten aangeboden. Daarmee is er geen grond meer voor verstoringen, aldus Ryanair.

Marketingbaas Kenny Jacobs van Ryanair wees in een verklaring ook op de te gortige eisen van Vereinigung Cockpit. De houding van de pilotenvakbond zou volgens hem eerder het faillissement van branchegenoot Air Berlin hebben ingeluid.

In tegenstelling tot eerdere stakingen heeft Ryanair geen vluchten geannuleerd. Het bedrijf probeert om het volledige vluchtplan uit te voeren. Reizigers kunnen vluchten ook kosteloos omboeken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement