Rustige opening verwacht op Wall Street

De beurshandel in New York begint donderdag naar verwachting zonder grote uitslagen. De rentestap en steunmaatregelen waarmee de Bank of England eerder op de dag kwam, komt op Wall Street niet als grote verassing. Beleggers verwerken weer een voorraad bedrijfsresultaten. Verder wordt met belangstelling uitgekeken naar het maandelijkse Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt

Onder meer Burger King-moeder Restaurant Brands International weet de aandacht op zich gericht. Het horecaconcern rapporteerde over het afgelopen kwartaal hogere vergelijkbare verkopen en flink meer winst dan een jaar eerder.

Ook ontbijtgranen- en chipsproducent Kellogg boekte afgelopen kwartaal meer winst. De verkopen gingen echter omlaag.

Viacom

Viacom, bekend van zenders als MTV en Nickelodeon, zag de winst juist afnemen. Wel ging de omzet onverwacht omhoog, ondanks teruglopende advertentie-inkomsten. Het media- en entertainmentconcern profiteerde sterk van van de film Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows.

Een ander aandeel om in de gaten te houden, is Tesla Motors. Woensdag nabeurs werd bekend dat de autobouwer in het tweede kwartaal rode cijfers heeft geschreven. De producent van elektrische wagens wist meer van zijn Model S en Model X aan de man te brengen, maar dit bleek niet voldoende om de stijgende productiekosten te compenseren.

Dow Jones

Herbalife boekte afgelopen kwartaal eveneens een verlies, maar maker van dieetproducten kwam wel met hogere verwachtingen naar buiten.

Sportreus Nike meldde verder te gaan stoppen met de productie van golfclubs en andere uitrusting voor de golfsport zoals tassen en ballen. De interesse van consumenten in golf is volgens het bedrijf de laatste tijd namelijk stevig teruggelopen.

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag licht in het groen. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent in de plus op 18.355,00 punten. De S&P 500 won 0,3 procent tot 2163,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg met 0,4 procent tot 5159,74 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement