'Rusland profiteert maar kort van WK voetbal'

Rusland zal maar kortstondig economisch voordeel hebben van het aanstaande WK voetbal dat in het land wordt gehouden. Volgens kredietbeoordelaar Moody's zijn veel voordelen, zoals de uitgaven voor infrastructuur, al genoten. En zelfs deze impact was volgens de kenners beperkt.

WK-gerelateerde investeringen in de periode 2013-2017 vertegenwoordigden volgens Moody's slechts 1 procent van de totale investeringen in het land. Verder duurt het WK slechts een maand. De bijbehorende economische impuls verbleekt in vergelijking met de omvang van de Russische economie van 1300 miljard dollar. Moody's verwacht dan ook geen ,,zinvolle bijdrage" aan de bredere economische groei.

Broodjeszaken en andere etenstenten, hotels, telecombedrijven en de transportsector zullen kortstondig voordeel genieten. Ook luchthavens spinnen garen met het verwerken van de stroom aan supporters. Bouwbedrijven hebben hun voordeel al gehad. Verder bespeurt Moody's dat lang niet alle speelsteden volop profiteren van het toernooi. De kredietbeoordelaar rekende voor dat onder meer overheden in Sint-Petersburg en Samara er geld bij moeten leggen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement