Rabo besteedt aandelenanalyse- en handel uit

Rabobank stopt met zijn eigen divisie voor aandelenonderzoek en -handel en gaat hiervoor gebruik maken van de diensten van de Franse zakenbank Kepler Cheuvreux. De partijen maakten de samenwerking dinsdag bekend. Dit betekent concreet dat de toekomst van circa dertig Rabo-medewerkers onzeker is geworden.

Rabo heeft een belang van 5 procent genomen in Kepler. Daarover werden geen financiële details verstrekt. Ook krijgt Rabo een zetel in de raad van bestuur van de bank. De stap van Rabo is ingegeven door kostenbesparing en schaalvergroting. Een woordvoerder benadrukte dat de divisie die verantwoordelijk is voor het begeleiden van beursgangen, geen onderdeel is van de transactie.

Door de samenwerking brengt Rabo zakelijke klanten in contact met 1200 institutionele beleggers, die bediend worden door 115 salesmanagers en handelaren van Kepler. De samenwerking biedt volgens Rabo de meest omvangrijke analysedivisie aan van Europese aandelen, waarbij negentig analisten circa 700 bedrijven volgen. In Nederland geeft het verbond naar eigen zeggen de grootste dekking.

Beleggers

De zegsman benadrukte dat particuliere beleggers bij Rabo niets van de omzetting zullen merken. ,,Als Rabobank hebben we toegang tot 200 institutionele beleggers. Met Kepler worden dat er 1200'', zo gaf hij aan.

Wereldwijd worstelen investeringsbanken en brokers met de winstgevendheid tegen de achtergrond van de tumultueuze marktomstandigheden, een mindere economische groei en toenemende regelgeving en nalevingskosten. Dit heeft geleid tot bezuinigingen en consolidatie, waaronder op het gebied van de aandelenhandel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement