Pyrasied kunststof breidt fors uit op De Hemrik

De zaken gaan zo goed dat kunststofspecialist Pyrasied een vierde hal moet bouwen op het Leeuwarder bedrijventerrein De Hemrik.

De omzet verdubbelde de afgelopen tien jaar naar 6,5 miljoen euro en ook het personeelsbestand groeide, naar 31 werknemers. PyraSied Xtreme Acrylic verhandelt en bewerkt acrylaat (plexiglas), polycarbonaat (lexan) en design kunststoffen. De bouw en de architectuur vormen belangrijke afnemers, evenals de meubelbranche en winkelinrichters.

Afzetmarkt

,,Maar we leveren ook halffabricaten aan de industrie’’, zegt directielid Marieke Pietersma. ,,Bijvoorbeeld machinekappen en bootramen.’’ Bovendien ontwikkelde grondlegger Sied Kooistra samen met een kunststofproducent een opaalplaat die veel meer licht doorlaten. Daarmee boorde Pyrasied een nieuwe afzetmarkt aan, de verlichtingsbranche.

Er is een tijd geweest dat de kunststofspecialist minder content was met de uitstraling van De Hemrik. Toch kiest het bedrijf voor zijn uitbreiding opnieuw voor de Apolloweg. ,,Vroeger hoorden we van onze klanten wel eens van, goh, wat zitten jullie ver weg’’, vertelt Pietersma. ,,Maar tegenwoordig met internet maakt het helemaal niks meer uit waar je zit.’’

Opleveren

Daarom investeert Pyrasied nu ruim 1 miljoen euro in een nieuwe hal van 2000 vierkante meter, ontworpen door Twa Architecten. Bouwbedrijf Lont hoopt de nieuwbouw eind dit jaar op te leveren. Kooistra richtte Pyrasied in 1984 op, maar concentreert zich tegenwoordig vooral op het ontwikkelen van nieuwe producten. De dagelijkse leiding is in handen van Pietersma en Sander de Boer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement