Portugal heet Britse toeristen weer welkom

Portugal heet Britse toeristen weer welkom ANP

Britten mogen vanaf maandag weer op vakantie naar Portugal. Het land maakte bekend zijn grenzen voor Britse toeristen weer open te stellen nadat dit door de coronamaatregelen maandenlang niet mogelijk was.

Britse toeristen mogen vanaf 17 mei weer naar Portugal reizen als zij een negatieve Covid-19-test kunnen overleggen, aldus de Portugese dienst voor toerisme in een verklaring. Het Verenigd Koninkrijk voegde Portugal vorige week toe aan zijn zogenaamde "groene lijst" van bestemmingen waar naartoe mag worden gereisd.

Door de terugkeer van Britse toeristen, die doorgaans grootste groep vakantiegangers van het Zuid-Europese land vormen, neemt de vraag naar vluchten en hotelkamers voor aankomende zomer al toe.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, easyJet Plc en de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP, hebben de capaciteit voor vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Portugal opgevoerd. Pestana Hotel Group, de grootste hotelexploitant van Portugal, merkt ook een toename van het aantal reserveringen van Britse ingezetenen.

Britten mochten al wel naar Portugal reizen als ze er terugkeerden of voor zogenaamde "essentiële doeleinden". Het Portugese eiland Madeira laat sinds februari ingeënte reizigers uit landen waaronder het Verenigd Koninkrijk weer toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie