Piloten easyJet gaan weer staken

Nederlandse piloten van easyJet gaan donderdag opnieuw staken voor een betere cao en pensioen. Dat liet pilotenvakbond Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) woensdagavond weten.

Het gaat om de derde stakingsronde in korte tijd bij het bedrijf. De piloten leggen donderdag van 05.00 uur tot 10.00 uur het werk neer. ,,Wederom moeten de easyJet-passagiers rekening houden met overlast'', aldus VNV.

De meer dan zeventig piloten die Schiphol als thuisbasis hebben, staken voor het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen. Die acties gaan door totdat easyJet bereid is aan de eisen tegemoet te komen, liet de VNV eerder weten. Daarbij wees de bond op afspraken die het bedrijf heeft gemaakt met Franse piloten, die aanzienlijk beter zouden zijn dan wat de Nederlandse vliegers wordt geboden.

Gratis omboeken

easyJet laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn in de ,,onnodige acties van de VNV'' en de schade die dit berokkent aan passagiers die via Schiphol reizen. ,,Temeer omdat we al significante verbeteringen hebben bereikt in een eerlijke en marktconforme cao voor onze piloten'', aldus de luchtvaartmaatschappij.

easyJet verwacht minstens de helft van de geplande vluchten te kunnen uitvoeren, maar als gevolg van de kort van te voren aangekondigde staking zal ,,een aantal vluchten'' geannuleerd moeten worden. Naar verwachting heeft de staking volgens het bedrijf nog meer effect op het vliegschema.

Passagiers van vluchten die door de stakingen worden geraakt, worden via sms en e-mail op de hoogte gehouden. Voor geannuleerde vluchten geldt dat passagiers gratis kunnen omboeken naar een nieuwe vlucht of dat zij hun geld terugkrijgen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement