'Pensioenstelsel aanpassen aan deze tijd'

De nijpende financiële situatie van de grote pensioenfondsen onderstreept volgens de Pensioenfederatie de noodzaak om na te denken over de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel.

,,Ons stelsel heeft jarenlang heel goed gewerkt. Maar het gaat nu al weer een aantal jaar wat minder. We moeten goed nadenken over hoe we het stelsel kunnen aanpassen aan deze tijd'', zei een woordvoerder van de koepelorganisatie donderdag.

Hij wees daarbij niet alleen op de lage rente waarmee pensioenfondsen tegenwoordig te maken hebben, maar ook op zaken als vergrijzing en het toegenomen aantal zzp'ers. In Den Haag is de politiek al enkele jaren bezig met nadenken over hoe het hele systeem verbeterd kan worden. Dat de grote fondsen er afgelopen kwartaal een stuk slechter voor zijn komen te staan, laat volgens de zegsman zien hoe belangrijk die discussie is.

De situatie is er in januari alleen maar slechter op geworden, weet de Pensioenfederatie. De zogeheten actuele dekkingsgraden van de fondsen zijn in de loop van de maand verder naar beneden gegaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement