Oud-directeur Koopmans Reizen overleden

Voormalig directeur Wietze Koopmans van Koopmans Reizen in Jubbega is na een kort ziekbed overleden. Hij is 52 jaar geworden.

Toen de Leeuwarder Courant in november 2013 met hem sprak, stonden er in zijn woning nog slechts een tafel, wat stoelen en her en der een ander meubelstuk. Het bedrijfscomplex aan de Singel in Jubbega was op last van Rabobank Zuidoost-Friesland verkocht. Een moordende concurrentiestrijd had Koopmans’ touringcarbedrijf na 81 jaar geveld.

Het rentederivaat dat hij zich door de bank in de maag had laten splitsen, versnelde de ondergang. In het faillissement verloor de ondernemer, kleinzoon van de oprichter, 270.000 euro van zijn eigen vermogen.

Financieel adviseur Folkert Fennema van Tybalt Management bedong bij Rabo dat Koopmans’ restschuld werd kwijtgescholden. ,,Dat heeft de Rabobank heel netjes gedaan. Daarna kreeg Koopmans zijn leven weer redelijk op de rit. Hij werkte bij Veenstra Reizen in Buitenpost.’’

Een paar weken geleden kwam het onverwachte nieuws dat de bussenman getroffen was door een ernstige ziekte. Dinsdag overleed de ondernemer in Heerenveen. Boven zijn rouwadvertentie staat een citaat van Herman Brood: ‘Ik verzamel geen geld, ik verzamel mooie momenten’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement